Keresés

Belépés

Hírlevél

Látogatók

Oldalainkat 306 vendég és 0 tag böngészi

Őshonos támogatások kifizetési kérelmeinek benyújtása, 2018.

2018. április 12.

Értesítjük a Tisztelt Tenyésztőket, hogy 2018. április 3. és május 15. között, az egységes kérelmek nyitva álló felületén lehet benyújtani az őshonos támogatások (kanca, méncsikó- és méntartás) kifizetési kérelmeit.

Kérjük, a benyújtási időszakban kísérjék figyelemmel a Széchenyi2020 és a www.kisberigidran.hu honlapot! Az időközben felmerült kérdésekre adott válaszok folyamatosan kerülnek fel a honlapra.

Általánosságban: az Egységes Kérelem felületén adhatók be a kifizetési kérelmek a földtámogatásokkal együtt. Belépés ügyfélkapun keresztül. Amennyiben az idén még nem használták a felületet, a rendszer kérni fogja, hogy ellenőrizzék és hagyják jóvá a bejelentett adataikat.

2016-ban benyújtott in situ kancatámogatások:

- A kifizetési kérelem benyújtásakor szükség lesz a támogatási végzés vonalkódjára, anélkül nem lehet benyújtani a kifizetési kérelmet.

- Kérjük, fordítsanak különös figyelmet arra, hogy ne adjanak be kifizetési kérelmet olyan lóra, amelyet az eredeti támogatási végzésben az Államkincstár elutasított, és nem kifogásolták meg. Ilyen esetben nemcsak az adott lóra nem jár támogatás, hanem ugyanezzel az összeggel kevesebbet fognak utalni, mert megszankcionálják a jogtalan kifizetési kérelmet.

2017-ben benyújtott in situ kancatámogatások és ex situ méntartási / méncsikónevelési támogatások:

- Ezekre az igénylésekre vonatkozóan még nem érkeztek meg az elfogadó végzések. Ennek ellenére a kifizetési kérelmeket be kell adni. Javasoljuk, hogy ne siessék el a beadást, hátha közben megérkeznek a végzések. Kérjük, a kérelem benyújtása előtt a kérelemben megjelölt lovak útlevelében ellenőrizzék a fajtabejegyzés meglétét (az útlevél 2. vagy 10. oldalán), és ha hiányzik a kisbéri-félvér vagy gidrán fajtabejegyzés, haladéktalanul pótolják! (Kérjük ilyen esetben a tenyésztésvezetővel felvenni a kapcsolatot.)

- A beadásoknál nagyon sokszor előfordul a téves azonosító feltüntetése. Kérjük, azoknál a kérelmeknél, ahol Önöknek kell beírni az azonosítót, különösen figyeljenek a helyes karakterekre, a tagolásra, a kis- és nagybetűkre, az utolsó karakterekben szereplő nullák számára. Helyes azonosítók pl: HUN M KB120010000  vagy HUN M GI02021Gi11

---------------------------------------------------------

2018. április 24.

  • Minden érintett gazdálkodó adja be az egységes kérelmet a benyújtás időszakban akkor is, ha nem kapott még Támogatói Okiratot (az állami tulajdonú pályázók is). Ez azoknál a kérelmezőknél fordul elő, akik 2017-ben nyújtották be a támogatási kérelmüket.
  • a támogatói okirat száma helyett a támogatói kérelem számát kell feltüntetni
  • ha olyan egyedre annak be KK-t, amire később nem ítélnek meg támogatást, nem lesz szankció