Keresés

Belépés

Hírlevél

Látogatók

Oldalainkat 173 vendég és 0 tag böngészi

Ménvizsga és eladónap 2020 szeptember

A járványhelyzet miatt 2020. augusztus közepéig sajnos egészen biztosan nem tudunk egyesületi rendezvényeket szervezni. Az irodai munka természetesen folyik, készül a 3 nyelvű honlap, a nyomtatott és az internetes méneskönyv, de a bírálatokat bizonytalan ideig el kell halasztani.

Reméljük, hogy szeptember utolsó hétvégéjén a ménvizsgát már meg tudjuk rendezni, de ehhez elengedhetetlen a megfelelő előkészítés. A jelenlegi tenyésztési szabályzat szerint a ménjelöltek a ménvizsga-beutalót nem a ménvizsga-rendezvény keretein belül kapják, hanem külön rendezvényen. Egy ilyen beutalószerző szemlét tervezünk szeptember elején Baracson, de ha az ország keleti vagy nyugati részében is vannak ménjelöltek, szeretnénk segíteni a tulajdonosoknak, hogy ne kelljen túl messzire szállítani a lovaikat.

Emiatt kérjük azokat a lótartókat, akik ménjelöltet terveznek az idén szemléztetni, szíveskedjenek május 31-ig jelezni ezt a szándékukat a tenyésztésvezetőnek (Janászik Andrea, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy 06309310183). Feltétlenül kérjük megjelölni a mén nevét, azonosítóját és tartási helyét!

Megfelelő érdeklődés esetén a ménvizsga időpontjában lehetőséget adunk a tenyésztőknek eladó lovaik bemutatására is. Csak megfelelően felkészített, legalább alapfokon belovagolt lovakat várunk, amelyek igényes külföldi hobbilovasok részére értékesíthetők. Elsődleges cél az azonnali értékesítés, de a ló későbbi eladási esélyei sokat nőnek, ha szép környezetben, jól bemutatva, profi személyzettel (fotó, videó) sikerül róla az értékesítéshez anyagot készíteni. Kérjük, hogy akinek az eladónapon bemutatni szándékozott lova van, szintén szíveskedjék május végéig jelezni a fenti elérhetőségen.

A ménvizsga és eladónap helyszíne várhatóan Tatárszentgyörgy, a Hotel Sarlóspuszta, időpontja 2020. szeptember 26-27.