Keresés

Belépés

Hírlevél

Látogatók

Oldalainkat 210 vendég és 0 tag böngészi

Módosultak a méncsikónevelési és méntartási támogatás szabályai!

Tisztelt Pályázók!

2018. február 21-én rendkívül fontos módosítás történt az Ex situ támogatás szabályaiban. Új minimális  és maximális támogatási idők kerültek meghatározásra, amelyek nem egy évre,  hanem a teljes 5 éves időtartamra vonatkoznak.

Méntartás: 180-1825 nap -- ez azt jelenti, hogy egy egyed akár 5 évig (1825 napig) is tartható, de csere esetén egy mén minimális tartási ideje 180 nap. Figyelem! A gazdasági év ebben a pályázatban május 1-től a következő év április 30-ig tart!

Méncsikó-nevelés: 180 - 330 nap. Egy egyed tehát ÖSSZESEN legfeljebb 330 napig támogatható. Kifizetés csak akkor igényelhető, ha a minimális tartási idő (180 nap) lejárt.

Aki olyan előrehaladási tervet készített, amelyet a módosult feltételek mellett előreláthatólag nem tud betartani, vizsgálja felül a beadott pályázatát, mert részleges visszavonásra, módosításra van lehetőség meghatározott kereteken belül.

A teljes anyag az alábbi linken olvasható:

https://www.palyazat.gov.hu/mdosult-a-vdett-shonos-s-veszlyeztetett-mezgazdasgi-llatfajtk-genetikai-llomnynak-ex-situ-vagy-in-vitro-megrzse-tovbb-a-genetikai-beszklst-megelz-tancsadi-tevkenysgek-tmogatsa-cm-felhvs-dokumentcija

További kérdések esetén kérjük, forduljanak a tenyésztésvezetőhöz a 06-30-9310-183 telefonszámon.